Z haly na trávu rovnou turnajově

Uplynulou neděli jsme si zpestřili účastí na mezinárodním turnaji v Měchenicích. Bylo to naše první letošní vystoupení na přírodní trávě po přechodu z tréninkových prostor v přetlakové hale v Rohatsku a na umělé trávě v Dolním Bousově.
 
Hrálo se na menší hřiště v počtu 6 + 1. Turnajový rozjezd nám výsledkově nevyšel a první dva duely s domácími Měchenicemi a německým Mariendorfem jsme těsně prohráli. Pak však přišel remízový zlom s Lečicí a po něm již spanilá vítězná jízda vyšperkovaná finální jednoznačnou výhrou nad Jílovým.
 

Tréňa Jéňa Štol: „Úvod našeho turnajového vystoupení poznamenal trochu i fakt, že se holky letos poprvé ocitly na hřišti s přírodní trávou. První dva zápasy měly zcela stejný průběh. Začali jsme aktivně, vstřelili vždy první gól, ale pak jako bychom se lekli vedení a soupeřky skóre otočily. V závěrech obou těchto duelů jsme však už opět zabrali a do posledních vteřin hráli o vyrovnání. Následně v utkání s Velkou Lečicí jsme již výpadek nepřipustili, po celou dobu jsme byli aktivnějším celkem, vytvořili si i poměrně slušné šance a výhře jsme šli naproti mnohem více než naše protivnice. V poslední vteřině nás o zaslouženou výhru připravil drn, který ve skutečně poslední možné chvíli vytěsnil míč směřující do branky Lečic po střele Verči Runčíkové asi o milimetr vedle tyče. Ten milimetr nakonec rozhodl i o tom, že jsme při závěrečném ceremoniálu nepřebírali stříbrný pohár za 2. místo. Ale tato trochu smolná remíza přesto holky nastartovala a jejich výkon šel očividně nahoru! Povedený závěr turnaje nakonec vygradoval vysokou výhrou 4:1 nad Jílovým. A paradoxně to bylo v jediném utkání, do kterého jsme vstoupili inkasováním branky.“

 

Do turnaje jsme nastoupili v sestavě:

Šárka Kučerová – Majda Ščuková, Eli Živělová, Verča Runčíková, Míša Žižková, Anet Míčová (C), Péťa Štefanová, Erža Doubková, Sára Dýčková, Terka Hanušová, Barča Burešová a Terka Schmidtová. Své spoluhráčky přijela na místo osobně podpořit i v rámci pooperační léčby Míša Třísková.

 
Střelecky se nejvíce dařilo nestárnoucí zkušené kanonýrce Pétě Štefanové, která rozvlnila síť soupeřek třikrát, gólový úspěch zaznamenaly ještě také Verča Runčíková, Majda Ščuková a Barča Burešová.
 

„Hned během prvního duelu s domácími Měchenicemi se nám zranila brankářka Šárka Kučerová, která si při jednom ze zákroků bolestivě narazila prst. Utkání ještě dochytala, ale od druhého zápasu jsme až do konce museli v brance improvizovat hráčkami z pole. Této úlohy se však opravdu skvěle zhostily Erika Doubková s Terkou Schmidtovou, které tak tým v těžké situaci výrazně podržely!“, dodal k těžkostem v průběhu turnaje tréňa Jéňa Štol.

 

Za své vystoupení v turnaji jsme si neodvezli domů pouze vybojovaný pohár, ale spolu s ním i pozvání k dalšímu turnajovému klání pod širým nebem na začátku letošního června ve Velké Lečici.

Naše velké poděkování patří také našemu skvělému doprovodu nejen za fandění na místě, ale především také za neocenitelnou pomoc s dopravou. Opravdu díky Bobe, oba dva Kájové, Edo a rodinní přátelé od naší mladé kapitánky Anetky! 🙂

Podobné příspěvky