Silný závěr v samém závěru roku

S loňským rokem 2018 se naše fotbalistky rozloučily tradičně účastí v Silvestrovském desetiboji, který hostila městská atletická hala na jablonecké Střelnici. Družstvo složené z hráček, členů realizačního týmu a fanoušků se v netradičních deseti disciplínách poměřilo s výběry tvořenými převážně současnými či bývalými atlety. Kromě místních tento ročník obohatila též účast v Jablonci nad Nisou se zrovna soustředících atletů pražské Sparty a každoroční elitní mix FC Beercelona vedený dvojnásobnou olympijskou vítězkou v hodu oštěpem Barborou Špotákovou.

Ačkoli v zábavném měření sil na konci roku nejde primárně o nějaké výkony, zúčastněná družstva svou účast brala naprosto vážně a všichni bojovali doslova jako o život. Postupně museli účastníci absolvovat tak zvanou pětinožku, při které mají čtyři vybraní zástupci týmu k sobě svázané nohy a musí takto pokud možno co nejrychleji uběhnout vzdálenost 100 metrů (za nás Lucka, Ráďa, Matěj a Luky), skok dvojic z místa do dálky, kdy jsou dva určení reprezentanti družstva k sobě také svázáni nohami (za nás Žíva se Šejrym) a pivní štafetu, ve které pět členů svého týmu musí postupně vypít na čas na ex lahvové pivo (za nás Jéňa, Ráďa, Matěj, Vaness a Luky). Následuje hod na basketbalový koš postupně deseti členů družstva s bodovaným chycením míče ještě před dopadem na zem a po něm disciplína nazvaná žíněnky, ve které se čtyři každým týmem vybraní jedinci společně pomocí dvou žíněnek, přeskoků bez doteku země a přenášení snaží rychle dostat do cíle (za nás Žíva, Ráďa, Matěj a Luky). Pro deset účastníků každé soutěžící eskadry pak následují po jednom pokusu v hodu pingpongovým míčkem do dálky levou rukou, v hodu šipkou do speciálního terče a v kopu míčem v nerovném terénu na malou branku. Předposlední disciplína desetiboje je určena z každé skupiny jednomu borci, který od svých spolubojovníků dostal největší důvěru v akci nazvané houbička. Jde o to, že si závodník kolem pasu uváže provázkem prázdnou pivní láhev tak, aby byla spuštěna mezi jeho nohy, ale nedotýkala se přitom země a potom se pomocí tohoto náčiní snaží opět na čas dopravit kmity do cíle dvě k sobě svázané houbičky na mytí nádobí (za nás Skopy). Netradiční zábavné klání také již tradičně zakončuje běžecká štafeta deseti statečných na 10 x 30 metrů s medicimbalem namísto štafetového kolíku.

Silvestrovský desetiboj 2018 ovládl tým složený atlety domácího Liazu Zoufalá ucha, Čertice díky silnému soutěžnímu finiši v samém závěru předskočily zkušenou elitní skupinu hájící barvy FC Beercelona a vybojovaly pro sebe konečné pěkné 5. místo. Úplnou tečku za rokem 2018 potom v jablonecké atletické hale udělala symbolicky česká státní hymna zazpívaná jedním z harcovníků FC Beercelona Rudou Hancvenclem.

Složení našeho týmu: Eliška „Žíva“ Živělová, Lucie „Plesk“ Ničová, Vanesa „Vaness“ Kvasničková, Anna „Kubík“ Kardosová, Adriana „Messi“ Veselá, Petr „Skopy“ Němec, Adam „Šejry“ Aubrecht, Radek „Ráďa“ Horáček, Matěj „Maty“ Nejedlý, Lukáš „Luky“ Semerád a Jan „Jéňa“ Štol.

závěrečný ceremoniál s vyhlašováním výsledků
hod šipkou na speciální terč
pětinožka
štafeta na 10 x 30 metrů s medicimbalem
náš tým po skoku dvojic (proto chybějí Žíva se Šejrym)
hod na basketbalový koš s následným chycením míče bez dopadu na zem
hod pingpongovým míčkem levou rukou
žíněnky

Podobné příspěvky