Přežili jsme soustředění a teď už hurá na Argentinu!!!

Letošní říjen prožívají naše Čertice především v plném tréninkovém nasazení. K běžným tréninkům se každý týden scházíme v Rohatsku, kde jsme našli zázemí ve zdejším sportovním areálu. Uplynulý víkend rozšířený o pátek a pondělí jsme potom využili k soustředění ve Smržovce, kde holky za přispění přízně počasí pilovaly kondici i práci s míčem.

„Naše řady se výrazně rozrostly o skupinu děvčat z Mladoboleslavska, proto jednou týdně dojíždíme trénovat k nim do Rohatska u Dolního Bousova. Soustředění jsme zase naplánovali pro změnu na Jablonecko, kde velmi dobře známe podmínky a díky přátelům ve Smržovce jsme měli možnost využívat potřebné tréninkové i ubytovací prostory. Chtěl bych i touto cestou všem poděkovat za jejich pomoc a vstřícnost, ať už je to místní TJ Spartak, nebo penzion Červená Karkulka a nebo samotné město!“, řekl k tréninkovému kempu svých svěřenkyň Jéňa Štol.

Pro postupné zlepšování kondice využívaly naše fotbalistky zejména příhodné prostory kolem místního Parkhotelu, práci s míčem pilovaly zase na fotbalovém hřišti a herní praxi si osvěžovaly na umělce u sportovní haly. Trenérsky se o děvčata starali Jéňa Štol, Kája Vodrážka, Péťa Beo Beránek a Péťa Skopy Němec. Během soustředění naše Čertice sehrály i dva přípravné tréninkové zápasy.

„V tom prvním si holky zahrály proti místním žáčkům, kteří se scházejí na umělce u haly. Někteří z nich kopou za Smržovku, někteří za Jablonec, prostě takový mix dravého a nadšeného chlapeckého mládí, který nenechává míč stát. A také si proti děvčatům hned velmi ochotně zahráli! Ve druhém případě jsme si zase vyzkoušeli hru dívek proti dívkám. Postavili jsme dva týmy, jeden byl složený výhradně z Jablonecka a Turnovska, druhý zase převážně z Mladoboleslavska.“, dodal k herní praxi svého týmu Jéňa.

Nad mladšími chlapci naše děvčata zvítězila vysoko 11 : 4 (6 : 1). Střelecky se 4x prosadily Adéla Tomsová a Erika Doubková, 2x Eliška Živělová a jeden gól přidala také Tereza Hanušová. Vzájemný duel potom skončil remízou 2 : 2 (2 : 2) a zajímavostí byl i fakt, že na každé straně se do černého trefila vždy jen jedna fotbalistka. Za „modré“ to byla Erža Doubková a za „stříbrné“ Anička Samodeiko. O vítězi tak rozhodovalo prodloužení, ve kterém se znovu dvakrát střelecky prosadila jen jedna hráčka a díky dvěma brankám Elišky Živělové tak modrý tým (Mladoboleslavsko) porazil „stříbrné“ (Jablonecko) 4 : 2.

„Se soustředěním jsem naprosto spokojen. Měli jsme skvělé podmínky za ideálního počasí, bylo o nás bezvadně postaráno a těší mě i přístup holek, které sice sem tam především u potřebných kondičních aktivit brblaly, ale nakonec vždy vše bez výjimky absolvovaly. Do konce října nás nyní čeká ještě minimálně jeden trénink na trávě v Rohatsku a o všem dalším rozhodne především počasí. Na samém začátku listopadu nejspíš jeden trénink vyměníme za návštěvu odvetného utkání Ligy mistryň v Edenu mezi Slávií a Rosengardem a záhy na to nás čeká první halový turnaj, který zahájí zimní část naší přípravy. A tento náš start v hale bude velmi atraktivní, protože nás v mezinárodním měření sil čekají mimo českých i tři německé týmy a turnaj výrazně zpestří i účast jednoho dívčího celku z Argentiny.“, nastínil blízkou budoucnost našeho týmu Jéňa Štol.

Podobné příspěvky