Letošní sladké svatomartinské brambory!

Po delší pauze, během které pouze některé naše hráčky hostovaly v turnajích či v soutěžích jiných týmů, jsme se 11. 11. 2017 opět plnohodnotně jako TJ Čert Fénix vypravili „do boje“. Zamířili jsme do Prahy na Hagibor jako účastníci mezinárodního halového turnaje žen NOVEMBER CUP DAMEN.

Startovní pole tvořily tři celky z Německa a čtyři z naší domoviny – Bad Lausick, Lichtenberg, Zella-Mehlis, Měchenice, Lečice, Freelite a náš TJ Čert Fénix Jablonec nad Nisou. Pro toto mezinárodní měření sil jsme postavili dravý tým čerpající jednak ze zkušeností opor, ale stejnou měrou i z elánu a bojovnosti mládí. Naše řady jsme totiž doplnili o šikovné dorostenky FK Přepeře pod vedením jejich trenéra Karla Vodrážky. Na palubovku tedy v našich dresech vyrukovala následující sestava:

Mária Hroncová – Eliška Živělová, Pavlína Forstová, Lucie Ničová, Zuzana Žigová, Marcela Taušová, Sára Mihalová, Jaroslava Bucková a Jennifer Dagmar Špidlenová. Realizační tým se skládal z Jana Štola, Libora Edera, Roberta Pánka a již zmiňovaného Karla Vodrážky.

Střelecky se dařilo především Jarušce Buckové, která zatížila konta našich soupeřek hned třemi góly. Pěknou branku vstřelila také Jenni Špidlenová a velmi důležitou, která nás v konečném pořadí vynesla právě na pěknou čtvrtou příčku, poslala z přímého volného kopu za záda německé gólmanky celku Zella-Mehlis Eliška Živělová. Našimi nejlépe nahrávajícími fotbalistkami byly se dvěma přesnými přihrávkami na vstřelenou branku Máca Taušová s Jenni Špidlenovou, po jedné přihrávce na gól si do statistik připsaly ještě i Eliška Živělová, Sárka Mihalová a Zuzka Žigová.

Konečné 4. místo je milým povzbuzením před startující halovou sezónou! Naše postupné výsledky: Bad Lausick 3:0, Lichtenberg 0:3, Měchenice 1:1, Lečice 0:2, Freelite 2:3 a Zella-Mehlis 2:1.

Trenér Jan Štol po turnaji: „Bylo moc fajn po tak dlouhé době být zase s týmem na turnaji. Před jeho startem jsme neměli žádné přehnané ambice, chtěli jsme si to hlavně zase spolu užít. Moc děkuji kolegovi  Karlovi Vodrážkovi a jeho mladým puškám z Přepeř, že do toho s námi šli! Stejně jako svým kmenovým holkám za to, jak na sobě nenechaly tak dlouhou pauzu znát! Předvedli jsme klasický týmový výkon a jako jedna dobrá parta jsme také celým turnajem společně šli. Dobrý pocit mi bohužel kazí vážněji zraněné koleno Marušky Hroncové. Moc jí přeji brzké, ale především úplné uzdravení! Zcela závěrem musím říci: Jaruško, Eli, Sárko, Maci, Jenni, Zuzi, Luci, Pájo, Májo, Libore, Bobe a Kájo, MOC VÁM VŠEM DĚKUJI!“

Podobné příspěvky